Ambitious by nature
Driven by creativity
Thrilled by innovation

Roots Havas Village
A hybrid and inspiring place to serve employees

Context

How to make people want to come back? How to use the space to work better together? What new role for the offices of tomorrow?
To meet the challenges of well-being in the workplace, these new uses and rituals, companies must reinvent their living and working spaces.
It is in this context that the transformation project of the Havas Group's company restaurant is taking place.

Insight

Focusing on well-being at work and the creation of hybrid spaces means adapting to the expectations of new generations!

Realization

W then imagined the name, the territory and the architectural concept "Roots".
A hybrid and evolving place adapted to multiple work uses (privatizable meeting space, low and high tables facing the garden), sources of inspiration, spaces of curiosity (wall encrusted with fossils and exotic insects) and features allowing for more comfort and confidentiality (a giant acoustic curtain hides the kitchen area during "non-meal" periods).
W will accompany Havas throughout the construction period until its inauguration on September 20, 2020!

Contribution

A project combining French know-how, respectful materials and a focus on the well-being of employees
A Sogeres culinary offer, 100% French, local and seasonal.
A glass deposit system to eliminate plastic.
A connected refrigerator to reduce waste.
Eco-responsible materials: wood, felt (recycled PET), natural fiber ceiling, LED lighting and linoleum floor.
A French designer awarded the EcoVadis 2021 silver medal.
For the well-being of employees,
the acoustics are worked on, the lighting is dimmable to adapt to the rhythm of the day. A biophilic design to reinforce the feeling of well-being and to be in harmony with the nature outside.